Nepal

Nepal

Nepal wordt het dak van de wereld genoemd. Dit komt natuurlijk door het indrukwekkende Himalaya-gebergte, met als klap op de vuurpijl de Mount Everest. Dit is dé trekpleister van Nepal. Het is de hoogste berg ter wereld en staat bij menig bergbeklimmer op de bucketlist. De berg is meer dan 8800 meter hoog en is dus zeker een uitdaging en niet ongevaarlijk. Wist je dat de top precies op de grens van Nepal en China ligt?

Acht van de tien hoogste bergen ter wereld liggen zelfs in Nepal. Maar Nepal heeft nog meer dan bergen te bieden. Denk bijvoorbeeld aan Chitwan National Park, het betekent ook wel ‘Hart van de Jungle’. Je kunt hier veel dieren spotten zoals de Indiase neushoorn, luipaarden, olifanten en beren. Als je geluk hebt kun je zelfs een Bengaalse Tijger tegenkomen.

Helaas hebben de aardbevingen van 2015 veel schade aangericht, ondanks dit zijn er gelukkig nog veel mooie dingen overgebleven. Neem bijvoorbeeld de Kathmandu Vallei. De vallei staat vol met tempels en kloosters. Zeker een hoogtepunt van Nepal. In en rondom de vallei liggen wel zeven plekken die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Ook liggen hier de drie koningssteden: Bhaktapur, Patan en Kathmandu.

Bhaktapur wordt gezien als de mooiste koningsstad van de drie. Het lijkt wel of je hier door een openluchttheater dwaalt. Wanneer je Kathmandu binnenstapt zal je niet meteen overweldigd zijn. Het is de hoofdstad van Nepal en vrij chaotisch. Toch heeft het ook zeker mooie smalle steegjes met winkels en restaurantjes en een aantal mooie bezienswaardigheden. Ook leuk om te bekijken is het Durbar Square: het belangrijke plein in Kathmandu. Patan is de oudste stad van Nepal. Het heeft het meeste aantal tempels per vierkante meter.

Een stad waar alles om het boeddhisme draait is Lumbini. Dit is namelijk de geboortestad van boeddha. Er zijn veel kloosters, tempels en mediterende monniken. Daarnaast staat de stad zelf op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Tot slot is er nog de stad Pokhara. Het is een pittoreske stad aan de voet van het Annapurna gebied en de omgeving is hier echt prachtig. Het is dan ook het startpunt van vele wandeltochten.

Veel van de locals houden zich vast aan de eeuwenoude tradities. Het land is nooit een kolonie geweest, waardoor de bevolking zich sterk aan de tradities en cultuur vastgehouden hebben. Ervaar Nepal en de vriendelijke bevolking met hun cultuur en tradities.

Nieuwsgierig geworden naar Nepal? Stuur me dan een berichtje.

× Hoe kan ik je helpen?