Oman

Oman

Oman, het land van 1001 nachten. Het land lijkt regelrecht uit een sprookje te komen met een eeuwenoude cultuur en ongerepte natuur. Daarnaast is de bevolking ook nog ontzettend vriendelijk!

Muscat is de hoofdstad van Oman. Bijzonder is dat de stad volledig wit is. Hoogtepunten van de stad zijn onder andere de kleurrijke Muttrah Souk, één van de oudste markten in de Arabische wereld. Maar ook de indrukwekkende Grand Mosque en Royal Opera House verdienen zeker een bezoekje wanneer je in Muscat bent.

Tussen juni en september leggen zo’n 20.000 schildpadden hun eieren op het strand van Ras Al Jinz. Ontzettend mooi om te zien!

 Waar je ook zeker naar toe moet gaan in Oman zijn de Wahiba Sands. Oman bestaat voor een groot deel uit woestijn, maar dit is één van de mooiste stukjes. Scheur met een 4×4 over de prachtige zandduinen in het gebied. Een overnachting onder de heldere sterrenhemel in de woestijn staat op de bucketlist van menig persoon en mag dus ook niet ontbreken.

Wat ook niet op je lijstje mag ontbreken in Oman zijn de Wadi’s. Wadi’s zijn natuurlijke waterbronnen. Opvallend is dat tussen de droge landschappen met zand en rotsen, de gebieden rondom de Wadi’s ineens heel groen zijn. Dit, in combinatie met het groene of turquoise water, geeft een paradijselijk effect.

Wadi Shab is één van de mooiste waterbron van het land. De wandeling ernaar toe alleen is al prachtig: rotsen, indrukwekkende kliffen en smaragdgroene poelen. Na ongeveer een uur wandelen kom je uit bij de prachtige poel waar je een heerlijk verfrissende duik kan nemen. Een andere populaire is Wadi Bani Khalid. De avontuurlijke wandeling met mooie uitzichten is hier (helaas) in tegenstelling tot Wadi Shab niet mogelijk. De wandeling is kort en een stuke makkelijker waardoor het dus voor iedereen makkelijk bereikbaar is! Hoewel het makkelijker te bereiken is, is het zeker niet minder indrukwekkend. Deze Wadi is gigantisch en wordt omgeven door palmbomen. Het contrast met de rotsen erachter is echt ongelofelijk mooi om te zien!

Ook qua stranden heb je verschillende mogelijkheden in Oman, zoals bijvoorbeeld het witte Fins Beach, het ‘kamelenstrand’ Mughsayl en het luxere strand Al Jissah.

Wist je dat het weekend in Oman op vrijdag en zaterdag is? Op vrijdag kunnen er dan ook dingen gesloten zijn. Wel handig om even rekening mee te houden!

Wil jij je ook even in een sprookje wanen? Stuur me dan een berichtje zodat jij je kan gaan verheugen op dit avontuur!

× Hoe kan ik je helpen?