Polen

Polen

REISERVARING

Krakau, een stad vol historie

“Krakau barst van de historie, wanneer je hier met de auto inrijdt kun je weleens erg schrikken het lijkt namelijk op geen enkele manier op een Europese stad. De invloeden van de hoogtij dagen van de Oostblok zijn namelijk sterk te zien. Veel historie is gebleven en dit is met name terug te zien in het centrum waar de echte oude stijl te herkennen is. De tweede wereldoorlog heeft Krakau gelukkig gespaard en daarom zijn de middeleeuwse gebouwen allemaal nog intact. Het centrum is daarom echt een hotspot in Krakau, het is niet groot maar voelt daarom juist erg gezellig aan. De mooi verlichte straten geven in de avond een soort betoverend effect. Hier een hapje eten is niet zo moeilijk en extreem voordelig, zo heb ik op een avond een pizza met een paar biertjes voor minder dan 10 euro gegeten.

Ik ben zelf bovengemiddeld geïnteresseerd in de tweede wereldoorlog en een bezoek aan de enige echte Schindlers fabriek hoort hier natuurlijk bij. Toegegeven de fabriek was niet bijzonder, maar de historie spatte ervan af en is daarom zeker de moeite waard om even te bezoeken. Ook heb ik de Joodse wijk Kazimierz bezocht, in de vijftiende eeuw moest de joodse bevolking hiernaartoe verhuizen. Kazimierz was vroeger een stad naast Krakau maar is tegenwoordig een wijk.

Daarnaast zijn de zoutmijnen in Krakau een veel bezochte spot. Mensen die claustrofobisch zijn kunnen dit uitstapje beter overslaan, zo zijn de gangen in de mijn soms erg smal en daal je tot een diepte van wel 300 meter. Wij hadden een erg leuke gids die ons veel kon vertellen over de oorsprong van de mijn.

Een bezoek aan Auschwitz kan eigenlijk ook niet achterblijven wanneer je naar het prachtige Krakau gaat. Verschillende busreizen worden vanuit Krakau georganiseerd. Auschwitz is iets wat je gegarandeerd nooit zou vergeten en echt de moeite waard. De gruwelen van de tweede wereldoorlog zijn erg goed te voelen en veel van het oorspronkelijke kamp is bewaard gebleven.”

Geschreven door Stefan

× Hoe kan ik je helpen?