Portugal

Portugal

Strand, cultuur en natuur: Portugal heeft het allemaal! Het land heeft dus ontzettend veel te bieden. Vandaar dat ik een aantal hoogtepunten van het land hier uitlicht. Maar ook voor alle andere prachtige plekjes die Portugal te bieden heeft kun je natuurlijk bij mij terecht! Een ontzettend mooie stad is Porto. Porto is een populaire stad die bekend staat om de whisky en wijn. Het is een perfecte stad voor een stedentrip maar kan ook goed gecombineerd worden met andere plekken in Portugal. Het is een sfeervolle stad aan de monding van de Douro. Smalle straatjes, oude gevels, markten, winkels en sfeervolle terrassen. Porto is een veelzijdige en mooie stad. Volgens velen is het zelfs een leukere stad dan Lissabon, maar ga kijken en oordeel zelf!  

Zoals ik al zei is Porto ook een leuke stad om te combineren, bijvoorbeeld met Lissabon. De stad ligt op ongeveer drie uur rijden vanaf Porto. Het is een erg mooie route die te doen is met de auto of met de trein. Als je tijd hebt zou ik zeker aanbevelen om onderweg ook een aantal stops te maken. Langs de route liggen namelijk een aantal erg mooie bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld Aveiro, dit wordt ook wel het Venetië van Portugal genoemd. Het is een prachtige oude havenstad. Andere mooie steden zijn de middeleeuwse stad Obidos en de universiteitsstad Coimbra met de oudste universiteit van het land en tevens één van de oudste van Europa. Wat je onderweg eigenlijk ook niet mag missen is Sintra. Het is net een sprookje en staat vol met kastelen, paleizen en landhuizen. Het is zo mooi dat het ook tot werelderfgoed is uitgeroepen door UNESCO.

Na een prachtige route kom je uit in Lissabon. Net als Porto is dit ook een perfecte stad voor een stedentrip, maar is het ook goed te combineren met andere prachtige plekken in Portugal. Het beeld wat we natuurlijk allemaal kennen van Lissabon is de hangbrug. De brug loopt over de rivier de Taag en is de langste hangbrug van Europa. Je kunt de stad goed verkennen met het openbaar vervoer, dat is hier namelijk super geregeld. Bezoek bijvoorbeeld het Pantheon van Lissabon, de oudste stadswijk Alfama of de wijk Belém. In de wijk Belém vind je onder andere het mooie klooster, de verdedigingstoren van Belém en botanische tuinen. Lissabon heeft ook stranden, dus stad en strand zijn hier goed te combineren.

Naast deze mooie steden heeft het land nog veel meer te bieden. Neem bijvoorbeeld de Douro vallei. Het is de oudste afgebakende wijnregio ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook één van de grootste bedevaartsplaatsen ter wereld ligt in Portugal: Fátima. In nationaal park Peneda-Gerês vind je een grillig natuurgebied met grillige natuur, bergketens en bossen.

Zoals ik al zei heeft Portugal ook veel mooie stranden, zoals het vissersdorpje Ericeira, de mooie zandstranden van Troia, Miramar of Espinho. En er is nog veel meer!

Ook de Algarve is een prachtig gebied voor een heerlijke vakantie. Wat hier natuurlijk bekend is, is Albufeira. Onder de jongeren is dit een hele populaire plek. Maar de Algarve is ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Ten oosten van Faro bijvoorbeeld. Je vindt hier brede zandstranden die langzaam aflopen in de rustige zee. Ook vind je hier veel waterparken: gegarandeerd plezier voor de kids dus!

Ben je een golfliefhebber? Ook dan zit je goed in de Algarve. In Vilamoura en Vale de Lobo kun je prachtig golfen. Vilamoura is een luxe plaats met jachthaven.

Leuke excursies in de Algarve zijn bijvoorbeeld Cabo Vincente in Sagres, het uiteinde van Europa. Het uitzicht is hier adembenemend. Maar ook de dorpen Silves, Loulé en Lagos zijn leuk om te bezoeken. Loulé is een ommuurd stadje dat vooral bekend staat om zijn zaterdagmarkt. Lagos wordt ook wel de parel van de Algarve genoemd. Een authentiek stadje met een hippie-achtige sfeer en prachtige stranden. Silves is de oudste stad van de Algarve en is voornamelijk bekend van de Rode Burcht. Ook de Algarve is dus een prachtig gebied en heerlijke vakantiebestemming.

Wil je meer weten over Portugal? Neem dan gerust contact met me op en dan bespreken wat er allemaal mogelijk is in dit mooie, interessante land!

× Hoe kan ik je helpen?