Roemenië

Roemenië

Roemenië is een land waar je misschien niet meteen aan zou denken, maar wat zeker het ontdekken waard is!

Roemenië ligt aan de Zwarte Zee en biedt, hoewel je het misschien niet zou verwachten, mooie stranden en leuke badplaatsen. Neem bijvoorbeeld Mamaia: een zandstrand van maar liefst 8 kilometer lang.

Boekarest is een interessante stad en doet op sommige plekken Parijsachtig aan. De leuke terrassen en gebouwen zijn soms in dezelfde stijl als in Parijs. Een bijzonder gebouw in Boekarest is het Parlementspaleis. Het is het grootste gebouw van Europa en ligt maar liefst 92 meter diep onder de grond. Een ontzettend mooi park in Boekarest is Cișmigiupark. Het is het oudste en grootste park van de stad. Huur een bootje, wandel rond of ga lekker picknicken. Een ander bijzonder verhaal is de Stavropoleos Monastery. De kerk heeft niet alleen een brand in de stad overleefd, wat niet veel gebouwen gegund is, maar is ook nog eens in zijn geheel verplaatst naar een andere plek. Wandel door de stad en ervaar wat deze bijzondere stad allemaal nog meer te bieden heeft!

Een beetje spooky maar ook erg mooi: Kasteel Bran. Ja inderdaad, dit is het kasteel van Dracula. Het is de plek waar graaf Dracula gewoond zou hebben. Dit legendarische kasteel ligt in de buurt van Brasov. Brasov is trouwens ook leuk om te verblijven. Deze eeuwenoude stad is niet erg groot, maar heeft een gezellig centrum. Wandel of neem de kabelbaan naar de top van de Tampa berg. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Een andere mooie stad in Roemenië is Timisoara. Een leuke en kleurrijke stad met tal van bezienswaardigheden. Maak bijvoorbeeld een romantische wandeling door het Rozenpark, bezoek de kathedraal met elf torens: de Kathedraal van Timisoara, ontdek de verschillende musea of één van de prachtige pleinen die de stad rijk is.

Naast leuke steden heeft Roemenië ook een ontzettend mooie natuur. Een aantal voorbeelden zijn de Karpaten en het Fagaras gebergte. Rijdt ook zeker de prachtige autoroute Transfagaras. De 90 kilometer lange weg is er eentje voor op de bucketlist. De avontuurlijke route biedt je spectaculaire uitzichten over het landschap.          

Ik heb nog meer goed nieuws, Roemenië is namelijk ook nog eens een ontzettend goedkoop vakantieland in vergelijking tot de rest van Europa.

Kun jij niet wachten om te vertrekken? Stuur me dan gerust een berichtje en dan ga ik voor je aan de slag!

× Hoe kan ik je helpen?