Rusland

Rusland

Rusland is natuurlijk een enorm land. Een goede manier om door het land te reizen is dan ook met de trein of een cruise over de Oostzee. Omdat Rusland zo groot is benoem ik een paar hoogtepunten van het land. De mogelijkheden zijn eindeloos dus als je meer wilt weten kun je gerust contact met me opnemen en dan kunnen we er nog lang over doorpraten!

Wat mij betreft is het Baikalmeer zeker één van de hoogtepunten van Rusland. Het is het grootste zoetwatermeer ter wereld en is ontzettend diep. Er schijnen zelfs vissen te leven die nergens anders ter wereld leven. Het meer en de omgeving ervan is echt schitterend! Heel bijzonder is het om in de winter een bezoek te brengen aan het meer. Wanneer het water bevroren is komt er veel methaan vrij, wat zorgt voor wonderlijke vormen in het ijs. Zoek maar eens op Google afbeeldingen naar ‘Baikalmeer in de winter’. Kun jij ook niet meer wachten om te vertrekken naar het Baikalmeer? Denk er wel aan dat het hier echt heel koud kan zijn in de winter, denk hierbij aan temperaturen rond 30 graden onder het vriespunt.

Twee steden in Rusland die iedereen kent zijn natuurlijk Moskou en Sint-Petersburg. Maar wat kun je daar nou eigenlijk allemaal doen? Laten we beginnen met Moskou. Het is de hoofdstad van Rusland. Wist je dat Moskou ook goed als stedentrip aangeboden kan worden? De stad heeft namelijk ontzettend veel te bieden! Wat je natuurlijk niet mag overslaan in Moskou is het Rode Plein. Er staan ontzettend veel bezienswaardigheden langs dit plein en het is dan ook een erg centraal punt.

Zo ligt bijvoorbeeld de prachtige Basiliuskathedraal met rode gevels en kleurrijke koepels aan het plein. Volgens de legende werden de ogen van de architect uitgestoken zodat hij nooit meer zoiets moois zou kunnen maken. Het Kremlin en Nationaal Historisch Museum liggen ook aan dit plein. Het zijn stuk voor stuk prachtige gebouwen aan dit indrukwekkende plein. Hoewel het een beetje een griezelige plek is, mag eigenlijk ook het Mausoleum van Lenin niet ontbreken op je lijstje. In het mausoleum ligt het gebalsemde lichaam van de eerste premier van de Sovjet-Unie. Tot slot ligt het GUM Warenhuis aan het plein. Niet alleen leuk om te shoppen op een regenachtige dag, maar ook om je te verwonderen over de prachtige klassieke inrichting. Helaas is het geen goedkoop winkelcentrum.

Ook met de metro gaan is een bezienswaardigheid in Moskou. Ja dat lees je goed. De metrostations in Moskou worden tot één van de mooiste ter wereld gerekend. Marmeren vloeren, mozaïeken en kroonluchters: niks is hier te gek. Als je zou worden verteld dat je door een paleis loopt, zou je het ook geloven.

Wat je eigenlijk ook móet doen in Moskou is een bezoek brengen aan een opera- of balletvoorstelling in het Bolsjojtheater. De voorstellingen zijn indrukwekkend en het gebouw zelf laat ook al veel indruk achter.

Een andere populaire stad in Rusland is natuurlijk Sint-Petersburg. Het is de stad van de tsaar Peter de Grote. De stad kent een rijk verleden en dit is dan ook goed te zien wanneer je de stad verkent. De stad lijkt wel een openluchtmuseum met mooie straten en architectuur. De belangrijkste winkelstraat van Sint-Petersburg is Nevski Prospect. Je komt hier niet alleen winkels tegen, maar ook tal van prachtige historische gebouwen.

Wat je natuurlijk niet mag missen is de Hermitage. Het gebouw zelf is al erg indrukwekkend en mooi om te zien. Je vindt hier duizenden kunstwerken van verschillende grootheden, zoals bijvoorbeeld Rembrandt, Leonardo Da Vinci, Picasso en Michelangelo. De stad kent veel mooie kathedralen, eentje daarvan is de Smolny Kathedraal.

Ook het Aurora schip kun je bezichtigen in Sint-Petersburg. Het schip deed dienst in de oorlog tegen Japan, maar is vooral bekend vanwege het schot dat vanaf dit schip werd gedaan om het Winterpaleis aan te vallen. Dit was namelijk het begin van de oktober revolutie. Het is nu een museum waar je onder andere de machinekamer en radiokamer kunt bekijken.

Net buiten de stad vind je het Peterhof. Dit was het zomerpaleis van de tsaar. Het is een prachtig paleis en het was er in vergelijking tot het winterpaleis (de Hermitage) een stuk rustiger voor de tsaar. Het wordt ook wel het Russische Versailles genoemd en is werkelijk waar prachtig. Het paleizencomplex beschikt ook over mooie tuinen waar je je ogen uit blijft kijken. 

Zoals ik al zei zijn de mogelijkheden hier eindeloos, ik praat hier graag met je over verder!

× Hoe kan ik je helpen?