Schotland

Schotland

Wist je dat Schotland een enorm indrukwekkende natuur heeft? Eén van deze natuurlijke hoogtepunten zijn de Schotse Hooglanden. Hier ligt bijvoorbeeld ook het meer van Loch Ness. Dit meer zal ongetwijfeld op je lijstje staan om te bezoeken tijdens een vakantie naar Schotland. Een enorm zoetwatermeer waar het monster Nessie zou leven. Ga op zoek naar het monster en geniet van de prachtige omgeving. Vanaf het Urquhart Castle heb je ook een mooi uitzicht over het meer.

Een andere prachtige plek die je zeker moet bezoeken is Corrieshalloch Gorge. Deze kloof is 1,5 kilometer lang en zo’n 60 meter diep. Wandel over de kloof via de hangbrug en geniet van het uitzicht en de watervallen in de omgeving.

Eilean Donan kasteel is een prachtig kasteel en tevens één van de meest gefotografeerde van Schotland. Het kasteel staat op een klein eiland en is een perfecte tussenstop op weg naar The Isle of Skye. Hier vind je opnieuw een indrukwekkend stuk natuur. Het wordt gezien als één van de mooiste stukjes natuur van Europa. De natuur is ongerept en je vindt er werkelijk alles: van mooie stranden tot besneeuwde bergtoppen.

Voor zon en strand zit je hier niet op de juiste plek, maar dat maakt het zeker niet een minder mooie vakantiebestemming. De ruige kust, kliffen en prachtige meren maken dit een vakantie om nooit te vergeten. Wat zeker bijzonder is om te bezoeken is Gruinard Bay. Het heeft drie stranden met, ja je leest het goed, roze zand.

Naast natuur, kent Schotland ook leuke steden. Zoals bijvoorbeeld de hoofdstad Edinburgh. Een prachtige historische stad vol met winkels, gezellige pubs en restaurants. Beklim de Calton Hill en geniet van het prachtige uitzicht over de stad. Voor een extra magisch effect zou ik deze aan het einde van de middag beklimmen, voor een mooie zonsondergang. Bezoek ook de kleurrijke Victoria street, boek een high tea in het paleis en wandel door de Kathedraal van St. Giles. Wist je dat er ook een deel van de stad onder de straten van Edinburgh ligt? Met een tour kun je deze straat bezoeken en ervaren hoe het leven tussen de 16e en 19e eeuw in deze straat geweest zou zijn. Een bijzondere ervaring.

Een ander leuk stadje is Stirling. De stad heeft een kasteel boven op de top van een vulkaanrots staan, wat een bijzonder uitzicht geeft. Stirling is, net als Edinburgh een oude stad met veel historische bezienswaardigheden. Tevens zijn er genoeg sfeervolle pubs en restaurants.

Voor de Harry Potter fans onder ons mag de Jacobite Steam Train natuurlijk niet overgeslagen worden. Het Glenfinnan Viaduct zal de Harry Potter fans zeker bekend voorkomen, deze is namelijk voorgekomen in verschillende films van Harry Potter. Ook als je geen fan bent van Harry Potter is dit een indrukwekkende treinreis. In ongeveer 6 uur reis je van Fort William naar Mallaig en kun je onderweg genieten van de meest indrukwekkende uitzichten over de natuur van Schotland.

Stuur me gerust een berichtje als je meer wil weten over Schotland!

× Hoe kan ik je helpen?