Singpore

Singapore

Singapore betekent stad van de leeuw. Het nationaal symbool van de stad is dan ook de Merlion: de kop van een leeuw en de romp van een vis. Singapore is een hele schone bestemming, zeker in vergelijking tot de rest van Azië. Afval op straat gooien is uit den boze in Singapore. Daarnaast is Singapore een winkelparadijs: je kunt er belastingvrij shoppen.

Het is de perfecte stop-over bestemming voor je doorreis naar bijvoorbeeld Indonesië, Maleisië of Australië. Het is de perfecte bestemming voor een paar dagen om alvast in de Aziatische sferen te komen en bij te komen van je vlucht.

Maak bijvoorbeeld een ritje in de Singapore Flyer. Deze is groter dan de Londen Eye en bij helder weer kun je zelfs Indonesië zien. Naast Chinatown, kun je ook Little India bezoeken in het centrum. Het is erg kleurrijk met veel eetgelegenheden, alsof je even door India in het klein loopt. Waar je ook goed kunt eten is Hawker Center. Dit is een overdekte eetmarkt waar je goedkoop van Aziatisch eten kunt genieten.

Wat je ook niet mag missen is het Raffles Hotel. Het is één van de oudste en bekendste hotels. De Singapore Sling Cocktail is hier uitgevonden en moét je dus hier drinken. Een ander bijzonder hotel is Marina Bay Sands. Deze is enorm en bijna een soort attractiepark met onder andere een casino en schaatsbaan. Vanuit de infinity pool heb je hier een prachtig uitzicht over de stad.

Tot slot is er nog Sentosa Island. Hier vind je de mooiste stranden, een jungle, pretparken en Universal studio’s. Het is een recreatief eiland en erg leuk voor de kids!

Via de Johor-Singapore Causeway ben je zo in Maleisië en kun je rondreis door Azië verder vervolgen!

Wil je weten of je dit ook als stop-over bestemming kunt maken tijdens jouw droomreis? Stuur me dan een berichtje!

× Hoe kan ik je helpen?