Tanzania

Tanzania

Tanzania wordt gezien als dé safaribestemming van Afrika en dat is ook niet zo gek! Niet alleen kun je hier de meest bijzondere dieren spotten, maar ook de natuur is overweldigend. In het Selous Game Reserve kun je de Big Five spotten en bij Lake Manyara kun je boom klimmende leeuwen vinden. De hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, ligt ook in Tanzania.

De echte fanatiekelingen kunnen deze berg natuurlijk beklimmen. Is dit toch iets te hoog gegrepen? Geen probleem. Het uitzicht van beneden is ook al erg indrukwekkend. De olifanten met de berg op de achtergrond geeft een prachtig beeld. Maar ook de natuur in Kilimanjaro National Park is het bezoeken waard. Dus ook zonder beklimming van de Kilimanjaro is het een must om deze omgeving te verkennen.

Een van de bekendste nationale parken ter wereld is Serengeti National Park in Tanzania. Het betekent ‘eindeloze vlaktes’. Dit park heeft een grote verscheidenheid aan zowel dieren als landschappen. Waar het park vooral bekend om staat is ‘the great migration’. Het is een indrukwekkende trek van ruim 2,5 miljoen dieren die afstanden van meer dan duizend kilometer afleggen. Het behoort dan ook tot één van de zeven Afrikaanse wonderen.

Ook de Ngorongoro krater behoort tot één van de zeven Afrikaanse wonderen. Op de bodem van de Ngorongoro krater heb je de mooiste natuur en dieren om naar te kijken. Hier is de hoogste concentratie van wilde dieren van Afrika. Tevens heb je hier de grootste kans om de neushoorn te spotten.

Om het helemaal af te maken kun je in Mahale Mountains National Park wilde chimpansees spotten. Dit is één van de laatste plekken waar je deze prachtige dieren nog in het wild kunt zien. Tot slot mag een bezoek aan Arusha nationaal park ook niet ontbreken, hier leeft de zeldzame zwart-witte Colobus aap. Het park staat tevens bekend om de vulkaan Mount Meru. Met een hoogte van 4566 meter is dit een erg mooi uitzicht.

Wat mij betreft is Tanzania dus met recht dé safaribestemming van Afrika. Kun jij niet wachten om dit safariland te ontdekken? Stuur me dan een berichtje en dan ga ik voor je aan de slag.

× Hoe kan ik je helpen?