Thailand

Thailand

Paradijselijke stranden, tempels, nationale parken, Aziatische cultuur en een indrukwekkende natuur. Er is eigenlijk weinig dat Thailand niet heeft. Het is dan ook een ontzettend populaire bestemming! Toch zijn er zeker ook nog plekjes in het land te vinden die niet zo toeristisch zijn.

Laten we beginnen met de hoofdstad van Thailand: Bangkok. Het centrale punt van je rondreis door Thailand. De bijnaam van de stad is ‘stad der engelen’, dat belooft dus veel goeds! Bangkok heeft veel bezienswaardigheden en laat je het échte Azië ervaren. Wat Arun is de bekendste tempel van Thailand, maar vergeet ook de Wat Pho met de liggende Boeddha en de Wat Phra Kaew bij het koninklijk paleis niet. Hier staat tevens een smaragdgroene Boeddha.

Chiang Mai is ‘de roos van het noorden’. In het voorjaar wordt de stad gesierd door bloemen, vandaar de bijnaam. Hoewel het de tweede grootste stad van het land is, is het alsnog zo’n 40 keer zo klein als Bangkok.

Mae Hong Son in het noordwesten van Thailand is bekend vanwege de longneks (de langnekvrouwen). Het wordt omgeven door prachtige bergen en rijstvelden. Een ander mooi plekje in het noordwesten is Pai. Huur een scooter en ontdek de prachtige omgeving van Pai. Wandel over de smalle paden van de steile afgronden in de Pai Canyon, een prachtige kloof waar je eigenlijk ook bij zonsondergang moet zijn. Maar dat is niet het enige: er zijn verschillende watervallen in de omgeving, zoals Mo Paeng en Pambok, in beide kun je ook zwemmen! Ook heerlijk om een spa-dagje in te lassen om even te ontspannen in één van de hotsprings in de omgeving. Sla ook de Lod Cave hier niet over. Met een bamboevlot vaar je zo de grot in, niet alleen de grot maar ook de weg ernaar toe is echt prachtig.

Khao Yai is één van de oudste en mooiste nationale parken van Thailand. Maak een safari, wandeling door de jungle of een duikje in een waterval.

Een heftig stukje geschiedenis vind je in Kanchanaburi. Bekend is hier natuurlijk de brug over de rivier Kwai. De bouw van deze dodenspoorlijn tussen Thailand en Myanmar heeft vele levens gekost.

Zoals ik al zei heeft Thailand paradijselijke stranden. Het land kent zo’n 1.400 eilanden en hier zijn de stranden het mooist, genoeg keus dus! Koh Phi Phi, het James Bond Island, Phuket, Krabi: en dit is slechts het begin. Ook het nog meer onontdekte Koh Lipe en Koh Lanta zijn paradijselijk mooi! Snorkelen, duiken of gewoon lekker genieten met een cocktail, alles is heerlijk op de mooie stranden van Thailand.

Maar wat is nou de beste reistijd? Waar kan ik het beste verblijven? Wat mag ik niet overslaan? Allemaal vragen waar jij je geen zorgen meer over hoeft te maken! Stuur me een berichtje en dan maak ik vrijblijvend een mooi voorstel voor jouw droomreis naar Thailand!

× Hoe kan ik je helpen?