Turkije

Turkije

EIGEN REISERVARING

Bij Turkije denken we vaak natuurlijk meteen aan All-inclusives en genieten van de zon. Maar wist je dat het binnenland van Turkije echt heel mooi is? Een bekend gebied in het binnenland is het sprookjesachtige Cappadocië. Door de uitbarstingen van vulkanen is hier een ontzettend bijzonder landschap gecreëerd met uitgehakte ondergrondse steden, maar liefst zo’n 36 steden. Eén van deze ondergrondse steden is Kaymakli en bestaat uit maar liefst acht verdiepingen. De bovenste vier zijn te bezoeken als toerist. Je kunt het prachtige gebied van Cappadocië te voet of paard ontdekken. Maar wil je een echt bijzondere ervaring? Dan zou ik een ballonvaart aanbevelen! Het is één van de mooiste plekken op aarde om te zien vanuit de lucht in een luchtballon. Het is echt een magische plek.

Als we het over mooie natuur hebben kan ik je nog een plek aanbevelen: Pamukkale. In Pamukkale vind je namelijk de prachtige kalkterrassen. Het wordt ook wel de witte waterval genoemd. Het is echt een indrukwekkend natuurfenomeen dat je wat mij betreft echt niet mag missen wanneer je in Turkije bent.

Efeze is één van de grootste bewaard gebleven steden uit het Romeinse rijk. Je kunt hier echt veel opgravingen bekijken. Wandel over de prachtige marmeren straten en geniet van de fonteinen, beelden en alle gebouwen, zoals de bibliotheek, het theater en de tempel. Bijzonder is het, hoe goed je nog kunt zien hoe het er hier vroeger heeft uitgezien.

Vergeet natuurlijk ook de stad Istanbul niet. Het is niet de hoofdstad, maar wel de grootste stad. Wist je dat een deel van Turkije in Europa ligt en (voor het grootste deel) in Azië. De stad Istanbul ligt precies op de grens van Azië en Europa. Je vindt hier dan ook veel verschillende culturen, wat het een bijzondere stad maakt. Het is een prachtige stad die ook goed als stedentrip aangedaan kan worden! De stad kent veel bezienswaardigheden, waarvan één van de bekendste de Hagia Sophia is. Het behoort tot de grootste en oudste kerkgebouwen ter wereld. In 2020 werd Hagia Sophia weer tot moskee benoemd, wat het dus zeker een bijzonder gebouw maakt. Maar sla ook zeker de Blauwe Moskee, het Topkapi paleis, de Galatoren en de Grote Bazaar niet over. Niet alleen de cultuur en de prachtige bezienswaardigheden in Istanbul maken de stad een heerlijke vakantieplek. Istanbul heeft namelijk ook nog een bruisend nachtleven te bieden! 

Maar ook voor een heerlijke zonvakantie aan het strand of lekker luieren bij het zwembad zit je zeker goed in Turkije. Turkije kent veel mooie badplaatsen met de meest heerlijke resorts om even lekker te ontspannen. Aan de Egeïsche kust vind je hele mooie baaien en groene gebieden. Een aantal leuke badplaatsen hier zijn Bodrum, Çeşme op het gelijknamige schiereiland, Kusadasi en Gümbet. In Gümbet vind je tevens veel openluchtdiscotheken! Op het schiereiland Çeşme ligt tevens de badplaats Alaçati: een waar surfparadijs!

Ook de Lycische kust biedt veel mooie badplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige zandstranden van Ölüdeniz, het bruisende Marmaris of het leuke vissersdorpje Dalyan met het schildpaddenstrand.

Tot slot is er dan nog de Turkse Rivièra. Deze loopt tussen Antalya en Alanya en biedt hele mooie lange zandstranden. In de zomer kan het hier wel heel warm worden, rond de 50 graden. Echter, in april is het hier al heerlijk vertoeven terwijl het dan aan de Egeïsche zee nog wat koud kan zijn. Om even heerlijk te genieten van prachtige stranden en heerlijk te ontspannen zit je hier helemaal goed! Achter deze Rivièra ligt het prachtige Taurus gebergte.

Een heerlijk, ontspannen strandvakantie combineren met een stukje cultuur en prachtige natuurverschijnselen? Turkije lijkt de perfecte vakantiebestemming voor jou! Neem gerust contact met me op en dan kijken we of dit inderdaad jouw volgende vakantiebestemming zal worden!

× Hoe kan ik je helpen?