Vietnam

Vietnam

REISERVARING

“Vietnam is een van de mooiste Aziatische landen waar ik ben geweest. Het is een land met veel verschillen, een bijzondere cultuur en een uitgebreide geschiedenis. Het Noorden en Zuiden van Vietnam is erg verschillend, waarbij Noord-Vietnam er voor mij wel echt uitsprong. Het noorden van Vietnam is wel een stuk kouder, maar een beetje afkoeling kan ook juist wel prettig zijn als je in Azië bent. Iets wat je hier zeker niet mag missen is Ha Giang, dit is een stad dicht bij de grens van China gelegen in de bergen. In Ha Giang kun je een 3 of 4-daagse route rijden met een scooter of motor door de bergen. Vanuit Ha Giang worden door verschillende organisaties routes aangeboden, zo kun je dus samen rijden met een groep wat het erg gezellig maakt. Overdag rijden door de bergen, genieten van het mooie uitzicht en in de avond met een grote groep samen eten en karaoke doen.

Het noorden heeft nog veel meer te bieden, zo kun je naar Sapa, een groot uitgestrekt gebied in de bergen vol rijstvelden. Hier leven nog veel families op oude traditionele wijze en zij laten je graag kennis maken met hun cultuur, zo heb ik hier samen met een Vietnamese familie Chinees nieuwjaar gevierd. Cat Ba is een mooie plek bij de zee waar je meerdaagse cruises kunt maken door de mooie natuur.  

Midden Vietnam heeft ook veel te bieden, een erg leuke stad die je zeker niet mag missen is Hoi An. Dit is een levendige stad met veel restaurantjes, winkeltjes en barretjes. Hier kun je goedkoop maatpakken of kleding laten maken, iets waar Vietnam bekend om staat. De stad heeft veel gezellige straatjes en is gelegen aan de zee, hier hoef je je niet te vervelen!  

In het zuiden van Vietnam is het een stuk warmer en is de natuur wat minder indrukwekkend. Hier kun je meer terugvinden van de geschiedenis van Vietnam. Er zijn veel verschillende museums, je kunt de Cu Chi Tunnels bezoeken en dit alles staat in teken van de Vietnamoorlog. Ook kun je in het zuiden van Vietnam het eiland Phu Quoc bezoeken. Een eiland waar je niet te veel van moet verwachten, maar het is heerlijk om je vakantie af te sluiten met een paar dagen strand.  

Wat ik ook erg leuk vond aan Vietnam is dat reizen hier erg gemakkelijk gaat en de bevolking erg vriendelijk is. Ik heb vaak gereisd met nachtbussen, met een beetje geluk kon je hier prima in slapen. Ook heb ik mij veel per scooter verplaatst, een mooie manier om het land te ontdekken. Door een scooter te huren en zelf verschillende bezienswaardigheden af te gaan kom je onderweg op de mooiste plekken. De Vietnamese bevolking is erg vriendelijk en gastvrij, ze zijn altijd bereid je te helpen en vertellen graag over hun land en de cultuur. Vietnam is een land wat uitstekend geschikt is om alleen te gaan backpacken, je ontmoet er makkelijk andere mensen. Maar ik zag er ook veel gezinnen en volwassenen met een vooraf geplande reis.”

Geschreven door Lotte

× Hoe kan ik je helpen?