Zanzibar

Zanzibar

Zanzibar behoort tot Tanzania en ligt op circa 50 kilometer afstand van het vaste land van Tanzania. Het is de bestemming voor een strandverlenging na de indrukwekkende natuur en safari’s van het vaste land van Afrika. De stranden hier zijn onbeschrijfelijk mooi en het water is kristalhelder. Dit is dan ook de droombestemming om na alle indrukken lekker uit te rusten en ontspannen. Het strand van Nungwi is een van de mooiste van het eiland. Tevens heb je hier de mooiste zonsondergangen van het hele eiland.

Wat iedereen die op Zanzibar is eigenlijk ook wel bezoekt is Stone Town. Het is de hoofdstad van het eiland met verschillende restaurants, smalle steegjes en een levendige sfeer. Breng ook een bezoek aan de Oude Slavenmarkt. Het is een museum over de geschiedenis van de slavenhandel. Zeker heftig, maar ook indrukwekkend om te zien wat er zich hier in die tijd heeft afgespeeld.  

Prison Island is ook zeker een bezoek waard. Het eiland heeft gediend als slaveneiland, quarantaine opvang en gevangenis, waardoor het eiland vrij ongerept is gebleven. Wat hier vooral bijzonder is zijn de landschildpadden die hier leven, sommigen zijn wel meer dan 100 jaar oud!

Kortom: ben je op zoek naar een droombestemming om alle indrukken van het vasteland van Afrika te verwerken en nog even heerlijk een paar dagen te ontspannen, dan zit je op Zanzibar zeker goed!

Mocht je interesse hebben laat het weten, dan informeer ik je verder.

× Hoe kan ik je helpen?