Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een heerlijke rondreisbestemming waar echt heel veel te beleven is. Steden, natuur, stranden en safari’s: je vindt het hier allemaal!

Wist je dat Zuid-Afrika 3 hoofdsteden kent? Pretoria, Kaapstad en Bloemfontein. Het hoogtepunt van deze drie is toch wel Kaapstad. We kennen Kaapstad natuurlijk allemaal van de beroemde Tafelberg, die vanuit de hele stad te zien is. Maar de stad is echt veel veelzijdiger dan dat. Er is hier ontzettend veel te doen dus zorg dat je hier genoeg tijd hebt. Wat we ook allemaal wel kennen is Robbeneiland. Het beruchte eiland waar Nelson Mandela opgesloten zat. De rondleidingen die hier gegeven worden, worden gedaan door voormalig gevangenen wat het een extra bijzondere ervaring maakt. Je krijgt hier een duidelijk beeld over het beruchte apartheidsverleden van Zuid-Afrika. Uiteraard help ik je graag bij het boeken van een tour naar Robbeneiland, aangezien het een hele populaire tour is, zit deze namelijk snel vol. Maar daar ben ik dus voor!

Een ander, letterlijk, hoogtepunt van Kaapstad is Lion’s Head. De top ligt op zo’n 670 meter en geeft je een prachtig uitzicht over de stad, oceaan en de Tafelberg. Het beste en mooiste is om dit te doen bij zonsondergang. Dan is het nog niet zo warm, niet zo druk en je hebt het mooiste uitzicht over de stad bij de glooiende zonsopgang. Vergeet ook zeker geen bezoekje te brengen aan de pinguïns op Boulders Beach, het is een beschermd natuurgebied waar de beestjes vrij rond kunnen lopen.

Pretoria is één van de andere hoofdsteden van Zuid-Afrika. Je vindt hier veel invloeden vanuit Nederland, zoals de oude raadzaal, het oude Nederlandsche bankgebouw en het Paleis van Justitie, waar Nelson Mandela de levenslange gevangenisstraf kreeg. Ondanks de heftige geschiedenis van de stad is het een bruisende en kleurrijke stad.

In Hermanus aan de zuidkust van Zuid-Afrika kun je walvissen spotten. Hermanus heeft een zogenaamde Walvis Omroeper. Hij toetert op zijn hoorn wanneer er walvissen in de baai te zien zijn. Je hebt de grootste kans om walvissen te zien tussen juni en november.

Naast Walvissen kun je nog veel meer dieren ontdekken in Zuid-Afrika. Het grootste wildpark van Zuid-Afrika is Kruger National Park. Het park staat bekend als één van de beste natuurparken ter wereld om wilde dieren te spotten. Er leven hier enorm veel verschillende dieren en ook de welbekende Big Five is hier te spotten! Niet alleen de dieren, maar ook de landschappen in het park variëren enorm. Van bergen tot savannevlaktes, je vindt het hier allemaal.

Zoals ik al zei kent Zuid-Afrika erg veel hoogtepunten. Neem bijvoorbeeld ook de Big Hole in Kimberley. Het is de grootste met de hand uitgegraven open mijn ter wereld. Met een rondleiding kun je de oude diamantmijn, 840 meter onder de grond, ontdekken.

Ook wijnstadjes heeft het land genoeg te bieden, zoals Stellenbosch en Franschhoek. Een prachtige route door Zuid-Afrika is de Tuinroute. Van Port Elizabeth rijd je naar Kaapstad en kom je onderweg onder andere langs de twee bovenstaande wijnsteden. Het is echt een prachtige route, die het mooiste is in de lente. Helaas is de route wel erg toeristisch geworden en kan dus erg druk zijn in het hoogseizoen. Maar wist je dat er een alternatief is voor de Tuinroute? Route 62 is een alternatieve, minder toeristische route door prachtige landschappen met weidse uitzichten. Leuke dorpjes, wijngaarden en de Karoo woestijn, je komt het allemaal tegen tijdens de route.

Hoewel ik al zei dat je strandmogelijkheden hebt in Zuid-Afrika zelf, heb je ook nog veel mogelijkheden om er een heerlijke strandbestemming aan te plakken in combinatie met een ander prachtig land in Afrika. Denk bijvoorbeeld aan Mauritius of Zanzibar. Maar ook het rustigere Mozambique biedt je een heerlijk ontspannen strandvakantie op een prachtig eiland.

Wist je dat Zuid-Afrika echt een heel geschikt land is om met de camper te ontdekken? Het land heeft enorm veel te bieden en hoe kun je dat nou beter ontdekken dan met je eigen camper of huurauto.

Kun je niet wachten om te vertrekken? Stuur me gerust een berichtje en dan bespreken we snel jouw volgende droomvakantie!

× Hoe kan ik je helpen?