Zwitserland

Zwitserland

EIGEN REISERVARING

Zwitserland is natuurlijk een heerlijk land voor wintersport en in de zomer voor prachtige wandelingen door de mooie natuur die het land rijk is. Hoewel het wel een vrij dure bestemming is, is het ook een ontzettend mooie bestemming. Naast prachtige natuur en wandelgebieden heeft het land ook een aantal leuke en mooie steden te bieden.

Neem bijvoorbeeld Bern. Het historische centrum is erg mooi en heeft een middeleeuws tintje. Je kunt uren door de stad slenteren en gewoon genieten van de mooie stad. Maar de stad heeft ook veel bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Eén daarvan is de astronomische klok Zytglogge. De klokkentoren was de eerste stadspoort van Bern. Maar ook het parlementsgebouw, Historisch museum, Einsteinhuis en de kathedraal zijn prachtig om te bekijken.

Ook Genève is een mooie stad die genoeg te bieden heeft. Het oude centrum, middeleeuwse gebouwen, prachtige pleinen en natuurlijk de enorme waterfontein Jet d’Eau, deze spuit tot zo’n 140 meter hoog! Ook het hoofdkwartier van de Verenigde Naties staat in Genève, het is hier mogelijk een rondleiding te volgen. Tot slot is er natuurlijk nog het gelijknamige meer van Genève, waar de stad aan ligt. Een prachtig meer waarover je heerlijke boottochten kunt maken en waar je kunt genieten van de mooie omgeving. Vanaf de Promenade du Lac kun je genieten van een mooi uitzicht over het meer.

Een andere geliefde activiteit in Zwitserland is natuurlijk de wintersport. Het land is rijk aan veel wintersportgebieden. Het Wallis is één van die gebieden. Een bekende berg van het Wallis is de Matterhorn met de opvallende scherpe punt bovenop. Een aantal bekende plaatsen in het Wallis zijn het sfeervolle Saas-Fee en Zermatt. Beide dorpen zijn autovrij. Wist je dat je in beide dorpen zelfs kunt zomerskiën?

Andere bekende wintersportgebieden zijn het sfeervolle Klosters, het moderne St. Moritz en Davos in Graubünden of het mondaine Gstaad in Berner Oberland. De keuze qua wintersport is reuze in Zwitserland!

Wist je dat er ook een aantal prachtige treinreizen door Zwitserland gaan? Hierdoor zie je de mooiste plekjes die het land te bieden heeft. Een van de bekendste van het land is de Glacier Express. Het is ook wel de langzaamste sneltrein ter wereld, waardoor je volop kunt genieten van de prachtige omgeving. Het is een route van zo’n 300 kilometer waar je ongeveer acht uur over doet. Bergen, bossen, bruggen, kastelen en nog veel meer prachtige uitzichten.

Ben je op doorreis naar Italië? Denk dan ook eens aan een tussenstop in Zwitserland. Ook is het leuk om aan het meer van Lugano of het Lago Maggiore te verblijven. Deze meren liggen op de grens van Italië en Zwitserland, waardoor het combineren van deze twee landen perfect samengaat!

Benieuwd wat het land nog meer te bieden heeft en of het iets voor jou is? Neem dan gerust contact met me op!

× Hoe kan ik je helpen?